Sortare & Filtrare
Nu exista produse care sa corespunda combinatiei tale de optiuni
Combi steamerele, cunoscute si sub denumirile de cuptoare cu convecție, aburi cu aer cald sau gatitoare cu aburi, au devenit o parte indispensabila a gastronomiei moderne. Acestea combina functiile unui cuptor cu convecție cu cele ale unui aparat de aburi. Combi steamerele functioneaza mult mai rapid si mai economic decat aparatele de gatit obisnuite din gospodarii. Prin utilizarea caldurii si a aburilor, combi steamerele sau cuptoarele cu convecție scurteaza timpii de gatire ai alimentelor si le prepara intr-un mod deosebit de delicat, reducand pierderile de nutrienti de multe ori. Nutrientii importanti, mineralele si vitaminele sunt pastrate datorita modului delicat in care functioneaza combi steamerele. Combi steamerele pot procesa aproape orice produs. Combi steamerele profesionale, precum RATIONAL iCombi Pro, Unox ChefTop sunt capabile sa controleze precis functiile si utilizarea resurselor. Programarea simpla a combi steamerele si cuptoarelor cu convecție, de exemplu, utilizand pictograme, permite chiar si celor care nu sunt bucatari sa creeze meniuri delicioase si de inalta calitate.
Combi steamer / cuptor cu convecție
In magazinul nostru oferim cuptoare cu convecție de la marci precum RATIONAL, UNOX, Giorik, Laiox, printre altele. Sunt disponibile mai multe versiuni cu conexiuni electrice sau pe gaz pentru diferite tipuri de gaz.
Cum functioneaza un combi steamer / cuptor cu convecție?
Combi steamerele functioneaza cu caldura si aburi. Caldura este generata de un incalzitor care functioneaza intr-un mod similar cu cel al unui cuptor obisnuit. In functie de aparat, aburul este introdus folosind una dintre cele doua variante comune: cu un generator de aburi separat integrat sau printr-un sistem de injectie in combinatie cu un incalzitor sau schimbator de caldura. In prima varianta, generatorul de aburi al combi steamer-ului, care se afla in afara camerei de gatit, genereaza aburul necesar si il introduce in camera de gatit conform cerintelor. In a doua varianta, aburul este generat prin distribuirea apei si agitarea acesteia, incalzind apa in camera de gatit a combi steamer-ului.
Pentru cine merita sa foloseasca un combi steamer gastro?
Aceste dispozitive sunt deosebit de potrivite pentru restaurantele care doresc sa prepare rapid o cantitate mare de mancare, cu precizie si cu gustul corect si, mai ales, delicat. Odata pornit, combi steamer-ul urmeaza programul. Intre timp, bucatarii se pot concentra pe alte sarcini. Nimic nu se arde, nimic nu da pe afara. Combi steamerele moderne monitorizeaza si ajusteaza constant alimentarea cu energie si apa. Datorita preciziei, vitezei si eficientei lor economice, combi steamerele mici, precum RATIONAL iCombi Pro XS, isi fac tot mai mult loc si in gospodariile private.