Întreținerea metalelor

Aluminiu (Al)

Proprietati: Aluminiul pur este non toxic daca este intretinut in mod corespunzator. Este un conducator foarte bun de caldura. Are o rezistenta mai mare la saruri decat otelul inoxidabil. Rezista la acizi in anumite conditii, Rezista la temperaturi de pana la 600 gr. C.

 

Intretinere: Nu este lavabil in masina de spalat vase. Pot aparea pete de colorare. Nu indepartati stratul de oxidare. A se spala cu detergenti special pentru aluminiu cu burete nonabraziv.

 Placare cu crom (Cr)

Proprietati: Baza metalica. Nu este rezistent la acizi. Pot aparea pete de oxidare in zonele deteriorate.

 

Intretinere: Nu este lavabil in masina de spalat vase. Se curata manual cu agenti neabrazivi si neacizi.

 Otel inoxidabil (Inox 18/10 - AISI 304)

Proprietati:  Durata lunga de viata daca se intretine corect. Nu este magnatic. Nerezistent la saruri si acizi. Se poate decolora la temperaturi inalte. Decolorarea materialului nu afecteaza in nici un fel sanatatea. Rezistenta mai mare la coroziuni chimice decat inoxul 18/0 - AISI 430. A se evite socurile termice.

 

Intretinere: Lavabil in masina de spalat vase. A nu se utiliza lavete metalice. In cazul in care apar pete de oxidare acestea se vor indeparta mecanic. 

 Otel inoxidabil (Inox 18/0 - AISI 430)

 

Proprietati: Durata lunga de viata daca se intretine corect. Material magnetic. Nerezistent la saruri si acizi. Se poate decolora la temperaturi inalte. Decolorarea materialului nu afecteaza in nici un fel sanatatea. Datorita duritatii, se foloseste de obicei la confectioarea lamelor cutitelor.

 

Intretinere: Lavabil in masina de spalat vase. A nu se utiliza lavete metalice. In cazul in care apar pete de oxidare acestea se vor indeparta mecanic. A se evita socurile termice.

Fontă

Proprietati: D

Intretinere: L

Tablă neagră (tabla albastră)

Proprietati: D

Intretinere: L